Četvrtak, 23. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Donirao organe poginule supruge čime su spašena četiri života

Preuzmite sliku

Organi 33-godišnjakinje iz Vrsa koja je preminula od posljedica teške saobraćajne nesreće, spasili su živote četiri osobe.

Prije 12 dana u mjestu Poljica Brig kraj Zadra teško su stradale 33-godišnja Anđelka Predovan i njena 5-godišnja kćerkica. Anđelkinom suprugu Draženu u nedjelju navečer liječnici su rekli kako je njen mozak mrtav te da povratka nema.

‘Liječnica me potom upitala za donaciju njezinih organa. Bio je za mene to novi šok. Morao sam razmisliti, popričati s obitelji. Ubrzo smo donijeli odluku i pristali’, kaže Dražen za Zadarski list.

Uprkos tragediji, zbog saznanja da su Anđelikini organi spasili čak četiri života, Dražen se sada osjeća drugačije. ‘ Ne znam opisati taj osjećaj, ali nekako sam ispunjen. Moja je Anđelka bila vesela i dobronamjerna, oboje smo bili dobrovoljni darivatelji krvi. Da je mogla sama odlučiti, vjerujem da bi odmah pristala na nešto ovako humano i uzvišeno. Za života je činila dobra djela, a na ovaj način je to učinila i poslije smrti’, kaže Dražen.

Njihova 5-godišnja kćerkica i dalje se nalazi na liječenju u splitskoj bolnici. Oporavlja se, ali i dalje nije pri svijesti.

 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,