Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Dok su Boysi ludovali pažnju ukrala djevojka u ogrtaču

Preuzmite sliku

Trebala je to biti historijska Skupština Dinama, a na kraju je zbog nedostatka kvoruma sve odgođeno. Skupština je raspuštena jer su sljedbenici Zdravka Mamića odlučili napustiti dvoranu.

No posebna priča bili su Bad Blue Boysi koji su se počeli okupljati ispred zagrebačkog hotela Sheratona poslije 17 sati, a do 18 sati – kad je počela Skupština – bilo ih je oko hiljadu, piše Tportal.hr.

Tada je počeo spektakl. Blokiran je taj dio grada, okolne ulice su zatvorene te je počela bakljada, uz povike protiv Zdravka Mamića.

Plave dimne bombe bile su također dio kulise uz transparent ‘Sloboda Dinamu’, a čuo se i topovski udar koji je protresao sve goste hotela.

No posebna priča bili su stranci koji su se zatekli u hotelu te su zbunjeno gledali u Bad Blue Boyse i razmišljali o čemu se radi. Neki od njih odlučili su ih snimiti mobitelom, a show je ukrala djevojka u ogrtaču i hotelskim papučama koja je – usprkos tome što je malo zahladilo oko 20 sati – direktno iz SPA zone i saune izašla ispred hotela kako bi snimila bakljadu Bad Blue Boysa i njihov performans.

“Šta se ovo događa? Zašto ima ovoliko ljudi i policije? Je l’ dolazi neko jako poznat”, upitala je Francuskinja koja je odsjela u hotelu.

Osim nje, još nekoliko stranaca bilo je iznenađeno gužvom i bakljadom, a kad je počelo skandiranje protiv Mamića, velik dio gostiju izašao je ispred hotela da vidi o čemu se radi.

Sve je prošlo bez incidenta i nakon 20.30 sati svi navijači Dinama su se razišli poprilično razočarani jer očito se i dalje nastavlja borba za vlast u Dinamu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje