Petak, 1. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Dok je bio kod doktora na pregledu, greškom mu srušili kuću

Preuzmite sliku

Siniša Hunjak, 57-godišnji gospodin koji cijeli život živi na istoj adresi na zagrebačkoj Staroj Peščenici, ove sedmice doživio je silan stres. Neko mu je zabunom srušio kuću. Ujutro je otišao doktoru, na redovne pretrage oko dijabetesa, i kada se vratio kući dočekao ga je teško zamisliv prizor.

“Ušao sam u dvorište i vidio da nemam krova, prozora, verandu… Ma ništa. Od šoka sam pao u nesvijest i udario glavom o pod te sam završio na Hitnoj”, kazao je novinaru Emiratu Asipiju za 24 sata. Prema odluci Gradskog ureda za opštu upravu, između Bužanove i Čerinine ulice gradiće se osnovna škola, a stanovnici sadašnjih kuća dobiće od Grada stalan zamjenski smještaj. I gospodin Hunjak na to je pristao.

Ali, kako je ispričao, kuću su mu trebali srušiti tek nakon što on bude stambeno osiguran. Njegova nećakinja dobila je informacije da je kuću srušila firma preduzetnika Vlade Leke, direktora firme Castrum nekretnine.

Ko je rušio?

“Nazvala sam ga na mobitel te mi je rekao da su slučajno srušili ujakovu kuću. Trebali su srušiti kuću na broju 7, a oni su srušili ovu na broju 9”, kazala je za 24 sata Martina Levačić, nećakinja gospodina Hunjaka. Ali preduzetnik Leko to je demantovao, tvrdeći novinaru da on nema veze s rušenjem.

Slučaj je prijavljen policiji i uskoro bi se trebao raspetljati. U međuvremenu se gospodin Hunjak javio u Grad Zagreb i tamo su mu rekli da napiše molbu za smještaj, što je on i učinio. Dok ne bude zbrinut, stanovaće s porodicom.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,