Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Djevojke iz Hrvatske doživjele horor u Beogradu: Oteo ih ‘divlji taksista’, zaključao i opljačkao

Preuzmite sliku

Na snimku sa sigurnosnih kamera iz ulice u kojoj ih je ostavio, vidi se kako vozilo nema nikakve taksi oznake

To da se “divlji” taksisti u Beogradu iživljavaju nad domaćim, ali i stranim državljanima nije rijetkost – kako piše portal Blic.rs, naplaćuju im nevjerojatne cifre i vozikaju ih sporednim ulicama.

No u posljednjem slučaju prevare, koji je objavljen na Instagram profilu Moj Beograd, tvrdi se kako su žrtve bile dvije djevojke iz Hrvatske. Njih je navodno prevario jedan mladić – kako se navodi u objavi, on im je samoinicijativno ponudio prijevoz od kluba na Savi do stana na Altini. Na snimci sa sigurnosnih kamera vidi se kako vozilo nema nikakve taksi oznake.

– Dvije djevojke iz Hrvatske u petak navečer opljačkao je dečko koji im je ponudio pomoć, oko 3.15 sati htio ih je odvesti od splava. Kad ih je dovezao na Altinu, tražio je da mu plate 22.000 dinara (oko360 KM). Kad su odbile, zaključao je vrata i prijetio im. Djevojke su na kraju ipak platile, a jednoj je ispao telefon koji je on uzeo i odbio vratiti. Izbacio ih je iz auta i otišao. Imam i snimku s kamere u ulici gdje ih je ostavio, nažalost, ne vidi se registracija auta, ali možda ga neko može prepoznati ili je imao slično iskustvo. Sve je prijavljeno policiji – navedeno je na stranici Moj Beograd.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje