Četvrtak, 30. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Detalji ubistva u Sjenici: Slavili rođenje djeteta, ubica pobjegao motornim sankama

Preuzmite sliku

Bili su prekrasna familija koja nikada nije imala problema ni sa kim iz sela, riječi su kojima komšije govore o troje članova iste porodice koji su danas ubijeni u svom domu u selu Rasno, u opštini Sjenica.

Nedin T. izvršio je samoubistvo nekoliko sati nakon zločina koji je počinio.

“Bisera je bila divna djevojka. Sa ubicom ima dvoje maloljetne djece koji su u trenutku ubistva bili u drugoj sobi. Ona se rastala od njega i vratila da živi sa svojim roditeljima i povela je djecu”, rekla je rodica ove porodice za Blic.rs.

Prema riječima komšija, ubica Enedin T. (44) je navodno do kuće gdje je ubio troje i ranio još troje, došao na motornim sankama.

Motornim sankama je i pobjegao sa mjesta zločina čemu je svjedočio jedan maloljetnik, inače rođak ove porodice. Prema riječima komšija, taj mladić je bio svjedok trenutka kada je ubica na motornim sankama pobjegao u nepoznatom pravcu.

Vezano | Srbija: Usmrtio punca, punicu i bivšu suprugu, teško ranio njenog brata 

Policijska potjera ubrzo je počela, ali mještani sela Rasno strahovali su da bi ubica motornim sankama mogao da pobjegne preko granice, u susjednu Crnu Goru.

Međutim, Enedin T. izvršio je samoubistvo nekoliko sati nakon zločina koji je počinio.

Komšije porodice su u šoku.

“Došao je motornim sankama da ih ubije, sigurno da nije bio pri čistoj svjesti kad je tako nešto strašno uradio”,  naveo je jedan od poznanika.

“Razumijem da nije bio u dobrim odnosima sa suprugom, ali zašto je morao da je ubije, još je strašnije što su tu djeca bila i njihova i od njihovih komšija i rođaka. Tu su slavili rođenje Bekimovog djeteta. Njegova žena se porodila prije pet dana”,  naveo je njihov poznanik.

Podsjećamo, ovaj nezapamćen zločin dogodio se u selu Rasno, nadomak Sjenice, kada je Enedin T. (44) ubio svoju bivšu suprugu Biseru Š. (44) i njene roditelje Fehima Š. (64) i Šefku Š. (60). On je takođe ranio i njenog brata Bakima Š. (35) i dvoje rođaka koji su se u tom trenutku našli u porodičnoj kući, Zinetu A. i Nevzata A.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,