Subota, 13. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Detalji tragedije u Splitu: Preminula djevojčica je bila bolesna, majka je zanemarivala?

Preuzmite sliku

U Splitu je oko 13 sati policija obaviještena kako je u splitskoj bolnici preminulo dijete.

Iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske su saopćili da je dijete jučer u bolnicu dovezeno u lošem zdravstvenom stanju.

U ovom trenutku policija poduzima mjere i radnje u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti smrti djeteta. O događaju samo obavijestili Županijsko državno tužilaštvo u Splitu – saopćili su iz policije.

Prema nezvaničnim i dobro provjerenim informacijama, riječ je o samohranoj majci koja je zanemarivala svoju djevojčicu koja je u splitskoj bolnici preminula sa šest napunjenih godina. Samohrana majka je pod nadzorom policije, piše Dalmacija news.

Vezano | U splitskoj bolnici preminula 6-godišnja djevojčica, u bolnicu stigla s modricama 

Iz KBC-a Split oglasili su se službenim saopćenjem.

– U hitnu pedijatrijsku ambulantu KBC-a Split je 12.10. u 20:10 dovedeno dijete s hroničnim bolestima, zbog kojih je ranije bilo liječeno u bolnici. Dijete je dovela hitna medicinska pomoć već provodeći postupke oživljavanja. Nakon prijema nastavljeni su postupci oživljavanja, a zatim i intenzivnog liječenja u Zavodu za intenzivnu pedijatriju. Unatoč svim primijenjenim postupcima intenzivnog liječenja dijete je umrlo 13.10. u 13:26 sati. O svemu navedenom obaviještene su nadležne službe sukladno proceduri – saopćili su iz KBC-a Split.

Slobodna Dalmacija javlja da je djevojčica bila hospitalizirana već nekoliko puta u KBC-u Split zbog hronične bolesti. U bolnicu je dovezena u teškom stanju nakon što je u njen dom pozvana ekipa Hitne pomoći koja ju je pokušala reanimirati.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,