Srijeda, 17. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Crna Gora: Zatvorenika pogodio u srce snajperom s udaljenosti 300 metara (VIDEO)

Preuzmite sliku

Ubistvo Dalibora Đurića (34), člana tzv. škaljarskog kriminalnog klana iz Kotora, likvidacija je koja do sada nije zabilježena u svijetu kriminala, javlja Blic. 

Naime, Đurić, koji je u crnogorskom zatvoru u Spužu izdržavao kaznu od dvije godine zbog iznude, upucan je u četvrtak u 18.15 sati snajperom direktno u srce dok se kretao prema zatvorskoj teretani poluotvorenog zatvorskog odjela.

‘Imao je čist prostor za atentat’

Kako navode iz Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, gdje je Đurić izdržavao kaznu, snajperist je imao čist prostor za atentat jer je Đurić bio “sakriven” samo žičanom ogradom, a paviljon gdje je ubijen nalazi se blizu rijeke Zete i šume, te je ubica nesmetano mogao nadgledati Kotoranina i sačekati pravi trenutak da ispali metak

Iz zatvora dodaju i da je više osuđenika bilo u dvorištu u isto vrijeme kada i Đurić.

“Neko je šetao, neko je vježbao, odjednom se samo čuo pucanj i Đurić je pao. Pogođen je u grudi. Metak je izašao na leđa i napravio veliku izlaznu ranu. Svi su pritrčali, a njemu je na usta počela ići krv. Došli su službenici, ubačen je u njihov auto i odvezen u bolnicu”, kažu u spuškom zatvoru.

Planski atentat, sudjelovalo je nekoliko ljudi

Poluotvoreni odjel gdje je član škaljarskog kriminalnog klana pogođen praktično je potpuno otvoreni odjel, te bilo ko može prići gotovo do ograde. Nakon atentata na Đurića svi zatvorenici zaključani su u ćelije, a policija provjerava je li ubica radio po direktivi nekoga iz zatvora.

 • djuric-ubistvo-jpg
 • Prvi rezultati istrage govore da je riječ o planski izvedenom atentatu u kojem je sudjelovalo više od dvoje ljudi, a provjera je trenutno usmjerena prema odjelu u kojem je Đurić boravio.

  Ubio ga, pobjegao i zapalio ukradeni auto

  “Sumnja se da se ubica automobilom “Škoda Octavija”, talijanskih registarskih oznaka, dovezao kroz naselja Rogami i Pričelje do mjesta sa kojeg je pucao. Ta lokacija nalazi se na udaljenosti oko 300 metara, na livadi koju rijeka Zeta razdvaja od zatvorskog kompleksa”, naveo je izvor blizak istrazi.

  Ubica je potom pobjegao istim putem i zaustavio se pet kilometara dalje, na livadi u blizini pružnog prijelaza na Duklji. Ostavio je pušku sa snajperom na zadnjem sjedištu, a onda je polio auto velikom količinom benzina i zapalio ga. Vatra je auto brzo progutala.

  Inače, početkom mjeseca u Kotoru raznesena su dvojica članova istog kriminalnog klana eksplozivnom napravom koja do sada nije viđena na crnogorskim prostorima.

  Crnogorski ministar unutarnjih poslova Goran Danilović zatražit će smjenu direktora i dijela Uprave policije. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje