Nedjelja, 14. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Crna Gora: Noćni klubovi pred bankrotom, traže da im se dozvoli rad

Preuzmite sliku

Vlasnici noćnih klubova u Crnoj Gori apeliraju na nadležne da im pomognu i omoguće rad tokom predstojeće ljetnje turističke sezone

Kako ističu iz NVO “Ugostitelji Crne Gore”, skoro dvije godine noćni klubovi u Crnoj Gori su zatvoreni, a za državu su gotovo nevidljivi.

“I dok su brojni sektori u prethodnom razdoblju dobivali pomoć, odnosno subvencije, noćni klubovi nisu dobili ni centa. Mislimo da je suvišno napominjati koliko je teško preživjeti u okolnostima ekonomske krize izazvane pandemijom koronavirusa, ali svjesni složenosti zdravstvene situacije nismo se obraćali nadležnima”, navode u NVO “Ugostitelji Crne Gore”.

Kažu da su zbog svega primorani da apeliraju na nadležne da razmotre da im se dozvoli rad, jer su, kako kažu, gotovo došli do bankrota.

“Kako se nadležni stalno pozivaju na iskustva susjedne Hrvatske, koja je prošle godine radila u sezoni i opet je otvorena, mislimo da bi trebalo da razmisle da nam dozvole rad”, navode u saopćenju.

Navode da su skoro dvije godine bez subvencija i bez kreditiranja, jer se nalaze pod drugom šifom djelatnosti koju sistem ne prepoznaje.

Podsjećaju i to, da su predložili kampanju vakcinacije zaposlenih, kako bi se smanjio rizik od širenja epidemije, prenose crnogorski mediji.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje