Nedjelja, 14. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Automobil zapeo u vodi, dvije Beograđanke se popele na krov, a onda se pojavio vitez o kojem svi pričaju

Preuzmite sliku

Snažno nevrijeme paralisalo je juče Beograd, pala je ogromna količina kiše, duvao je vjetar i začas je na ulicama nastao potop.

Mnogi građani su, nakon upozorenja na oluju koja hara u čitavom regionu, pohrlili da se na vrijeme sklone. Ipak, bilo je i onih koji su sticajem okolnosti bili spriječeni da u tome uspiju, te su se zatekli nasred potopljenih ulica.

Ali u svakom zlu ima i nečeg dobrog – a u svakoj neprilici nađe se bar jedna osoba velikog srca.

Tako se u jeku obilnih pljuskova jedan mladi pjesnik Stevan Lalović zatekao na Bežanijskoj kosi, gdje je nesebično pružao pomoć ljudima koji su bili okovani poplavom na gradskim ulicama.

Humani gest mladog pjesnika bi, najvjerovatnije, široj javnosti ostao nepoznat, da nije bilo društvenih mreža i nekoga da javno podijeli šta se dogodilo.

Naime, na video-snimku koji je objavljen na društvenim mrežama Stevan je zakoračio u vodu i krenuo ka dvjema ženama koje su bile zarobljene u automobilu i koje su krenule da se penju na krov kako bi se spasile.

@dnevnadozabeograda Pesnik Stevan Lalovic nesebicno i hrabro ulazi u vodu da pomogne ljudima. Beograd, Bezanijska Kosa. #tiktoksrbija #srbija #serbia #fyp #fyp #fypシ゚viral #fypシ #dnevnadozabeograda #beogradinfo #srbija #serbia ♬ original sound – Dnevna doza Beograda

S obzirom da je nabujala voda došla do samog prozora njihovog automobila, očigledno je da je situacija bila potencijalno opasna.

Stevan se, srećom, u tom trenutku našao u blizini, te kada je ugledao šta se dešava, pojurio je ka ženama kako bi im pružio pomoć da se izvuku.

Snimak ne prikazuje šta se dogodilo u trenutku kada je uspio da priđe dvjema ženama, sama činjenica da neko pristiže da pruži pomoć kada smo u nevolji, mnogo znači i pretpostavlja se da je mladi pjesnik uspio da im pomogne da se spasu.

Jedan od komentara ispod objave to je lijepo objasnio: “Superoluja je za posljedicu imala superljude.”

Snažno nevrijeme pogodilo je u Srbiju juče oko 14 sati, a prvo su pogođeni zapadni dijelovi zemlje.

Oluja praćena obilnim pljuskovima i olujnim vjetrom koja je pogodila Beograd prouzrokovala je veliku štetu, a mnoga kola ostala su zarobljena na putu. Prijavljivano je da su stabla pala na automobile na više mjesta u glavnom gradu Srbije, a tako su zabilježeni i slučajevi pada krovova sa zgrada uslijed olujnog vjetra.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,