Nedjelja, 3. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Albanski mediji javili da ROSU kreće ka sjeveru Kosova, policija demantovala

Preuzmite sliku

Nepozive ostavke na svoje funkcije su podnijeli gradonačelnici četiri većinski srpske opštine na sjeveru Kosova, odbornici, poslanici u Skupštini Kosova, sudije, tužioci, administrativno osoblje u tužilaštvu i sudstvu, kao i pripadnici Kosovske policije regiona sjever, saopšteno je na konferenciji za medije Srpske liste.

Objavljivanje ove odluke praćeno je gromoglasnim aplauzom prisutnih, a policajci su pred kamerama skinuli svoje uniforme.

Predsjednik Srpske liste Goran Rakić je rekao da je poslije sastanka održanog danas u Zvečanu odlučeno da predstavnici Srba napuste sve političke institucije, skupštinu, vladu Kosova, četiri opštine na sjeveru, kao i da prekinu učešće i rad Srba u orgnaima pravosuđa i policije.

Albanski portali su javili da su pripadnici ROSU, specijalnih jedinica kosovske policije, krenuli prema sjeveru Kosova, ali ubrzo je uslijedio demant policije koju kontrolišu vlasti u Prištini.

Kako je napisao IndexOnline, “specijalne jedinice su dobile nalog da krenu u pokret poslije odluke srpskih predstavnika sa sjevera Kosova da napuste sve institucije”.

Ipak, uslijedio je demant kosovske policije.

Oni su demantovali natpise u medijima da su specijalci poslati na sjever.

“Policijske jedinice za održavanje javnog reda i mira se kreću i cirkulišu u zavisnosti od svojih obaveza i zadataka, ali nema slanja specijalnih jedinica na sjever Mitrovice, kao što su naveli mediji”, piše u saopštenju kosovske policije koja je proslijeđena medijima.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,