Ponedjeljak, 26. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Albanac pokušao u Hrvatsku prokrijumčariti 11 kilograma heroina

Preuzmite sliku

Nakon što su u utorak dvojica albanskih državljana preko konavoskog graničnog prijelaza iz Crne Gore pokušali u Hrvatsku prokrijumčariti 11 kilograma heroina, istu količinu te droge preko istog prijelaza u četvrtak, 12. januara, u vozilu je pokušao prenijeti njihov 24-godišnji sunarodnjak.

Iz dubrovačko-neretvanske policije u petak su poručili kako je u otkrivanju i ove pošiljke heroina bila ključna dobro odrađena profilacija putnika koju su odradili policajci na graničnom prijelazu Gruda, ponovivši uspješnu akciju kao i prije tri dana, prenosi Hina.

Napomenuli su da su granični policajci u utorak spriječili krijumčarenje 11 kilograma heroina kojeg su dvojica Albanaca pokušala krijumčariti u ličnom vozilu.

U četvrtak je isto pokušao i njihov 24-godišnji sunarodnjak, kojeg su nešto iza ponoći u automobilu albanskih registracija na ulaznoj graničnoj kontroli pretražili granični policajci, na temelju čije je sumnje zatražen sudski nalog, te vozilo pretraženo.

U njegovu prednjem dijelu, između motora i instrument ploče, pronašli su prepravljeni prostor u kojem je bilo skriveno 20 paketa s ukupno 11 kilograma heroina, te manja količina kokaina, a kriminalističkom istragom utvrđeno je da je heroin bio namijenjen zapadnoeuropskom narko tržištu.

Zbog sumnje u neovlaštenu proizvodnju i promet drogama osumnjičeni 24-godišnjak je kasno sinoć uz krivičnu prijavu predan pritvorskom upravitelju.

U policiji napominju kako su na Postaji granične policije Gruda u posljednjih pet godina spriječili krijumčarenje preko pola tone marihuane, 1.100 komada indijske konoplje, oko 18.000 tableta koje se nalaze na popisu droga, 26 kilograma heroina, šest kilograma kokaina i 250 kilograma ketamina.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,