Utorak, 28. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Aida Ćorović dobila sudski poziv za izdržavanje zatvorske kazne jer je jajima gađala mural Ratka Mladića

Preuzmite sliku

Aktivistkinja Aida Ćorović dobila je rješenje Prekršajnog suda u Beogradu za izdržavanje zatvorske kazne, zbog toga što je jajima gađala mural Ratka Mladića u Beogradu.

Ona bi trebalo da bude u zatvoru maksimum 60 dana i to u Kazneno-popravnom zavodu u Padinskoj skeli. Ćorović u izjavi za Nova.rs kaže da je ovo hitra reakcija vlasti i kazna za ono što je nedavno govorila na tribini u Dubrovniku.

„Danas sam dobila poziv za izdržavanje kazne zatvora. Piše da je kazna maksimum 60 dana, a da za osam dana treba da se javim u Padinsku skelu“, kaže Ćorović za Novu.

Ćorović je prvobitno kažnjena sa 100.000 dinara (oko 1670 KM), međutim, pošto kaznu nije platila donijeto je novo rješenje. Ovim se kažnjava zatvorom od 60 dana, po 1.000 dinara (oko 17 KM) za svaki dan zatvora. Preostali dug od 40.000 biće naplaćen zaplijenom.

„Ovo je potpuno očekivano posle onoga o čemu sam govorila u Dubrovniku, a nakon čega je pokrenuta hajka na mene. Ja i dalje stojim iza svojih stavova, a ovo što se dešava, ovakva žestina reakcije, pokazuje da sam bila u pravu. Neshvatljvo mi je da se predsednik države na ovakav način bavi pojedincima, za koje kaže da su nebitni. Sve ovo pokazuje strukturu ličnosti Aleksandra Vučića. Sramno je da ovo radi jedan državnik“, kaže Ćorović.

Kaže da je spremna na zatvor.

„Nemam problem s tim da idem u zatvor, ali tražiću samo da mi se to odloži makar na mjesec dana. Usred sam ispitnog roka i davanja ispita, a pored toga se selim u drugi stan samo da to završim, pa onda da dane u zatvoru mogu da trošim na pripremu ispita i pisanje seminarskih radova“, zaključuje Ćorović.

Podsetimo, ona je na tribini u Dubrovniku rekla da „Vučić i njegova klika znaju da će biti mrtvi istog trenutka kad padnu s vlasti“, na šta su reagovali tabloidi, televizije s nacionalnom frekvencijom, predstanici vlasi, pa i sam predsjednik Srbije, rekavši, između ostalog, da Ćorović predstavlja sve najgore protiv čega se on u političkom životu bori. (Nova.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje