Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Advokat u Srbiji kritikovao vlast, državu nazvao tajkunskom pa voditeljica prekinula emisiju

Preuzmite sliku

Advokat Čedomir Stojković je naprasno prekinut nakon što je u emisiji na TV Happy kritikovao vlast. Ne samo da je prekinut nego je voditeljica dok je govorio odjavila i emisiju, pa je prekinut i cijeli program.

U emisiji “Poslije ručka” na televiziji Happy gosti su bili novinar Novosti Dragan Vujičić, osuđeni ratni zločinac (kojeg u Srbiji uglavnom predstavljaju kao pukovnika u penziji) Veselin Šljivančanin, izdavačica Vesna Pešić, kanadski novinar Džon Bosnić i advokat Čedomir Stojković.

“Spominju vam ovdje razneistorije kao da televizija predstavlja istorijsku učionicu, kao da vi ne možete otići u biblioteku i uzeti knjigu iz istorije koja vas zanima. Pokušavaju, narode, da vas zalude, da gledate unazad umjesto unaprijed, da gledate istoriju umjesto da gledate budućnost…”, govorio je u dužem monologu Stojković.

No onda je usred njegove rečenice voditeljica prekinula emisiju.

“U buđenju ovog porobljenog naroda ovakve niske opstrukcije me neće omesti. U ovoj orvelovskoj, otetoj državi svaka istina je zabranjena. Ipak, njenim dijelom probio sam danas i blokadu TV (un)Happy. A onda: u nemoći da moj govor buđenja prekinu – naprasno prekidaju emisiju”, napisao je Stojković na Twitteru.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje