Subota, 18. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Melbourne i Beč najbolji gradovi za život (FOTO)

Preuzmite sliku

Australijski grad Melbourne četvrti put zaredom je izabran za grad koji pruža najbolje uslove za život, javlja Anadolu Agency (AA). Prema aktuelnom rangiranju instituta Economist Intelligence Unit (EIU), Melbourne je u poređenju sa 140 svjetskih metropola izabran kao grad sa najvišim životnim kvalitetom.

Rezultati ovog istraživanja su prikupljeni na osnovu ankete o kvalitetu života provedene u 140 gradova u svijetu. Nakon Melbournea, po kvalitetu života slijedi Beč i Vancouver u Kanadi.

  • melbourne11
  • Inače, Melbourne i Beč su i prošle godine zauzimali dvije čelne pozicije na ovoj listi. Nakon ovih gradova četvrtu poziciju zauzima Toronto, a onda slijedi Adelaide u Australiji, kanadski grad Calgary, Sydney, Helsinki, Perth u Australiji i Auckland na Novom Zelandu. S druge strane, posljednje mjesto na listi zauzima glavni grad Sirije Damask, koji ima najlošije uslove za život.

  • melbourne11tt
  • U studiji koja se radi dva puta godišnje ocjenjuju se faktori stabilnosti, zdravstvena zbrinutost, životna okolina, infrastruktura i obrazovna i kulturna ponuda na skali od prihvatljivog do nepodnošljivog. (Anadolija)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: ,