Subota, 25. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Hrvatska predstavila najveći turistički katalog na svijetu

Preuzmite sliku

Golemi turistički katalog “Neodoljiva Hrvatska”, koji je kanididran i za Guinnessovu knjigu rekorda, predstavljen je sinoć u Dubrovniku u prostoru Luže.

Katalog je širok 1.398 mm, visok 1.650 mm, težak 70 kg, i na 378 stranica i 900 kvadrata papira predstavlja Hrvatsku kao turističku destinaciju posebno atraktivnu posjetiteljima kroz cijelu godinu.

Najveći katalog na svijetu razvijan je kao projekt tri godine, a na njegovu sadržaju je radilo pedesetak stručnih autora, udruga, fotografa i dizajnera, kako bi predstavio hrvatske atrakcije, prirodne ljepote, povijesnu i kulturnu baštinu, tradiciju, običaje, narod, gospodarstvo, sportske uspjehe, turističku ponudu i njene specifičnosti.

Na svojoj turenji po Hrvatskoj, u Dubrovnik je stigao iz Šibenika, a u prostoru Luže bit će izložen do konca kolovoza.

Realizaciju predstavljanja projekta Lux promocije u Dubrovniku pomogli su Grad Dubrovnik, Kinematografi Dubrovnik i Turistička zajednica grada Dubrovnika, a predstavili su ga autorica i voditeljica projekta – Sunčana Matić iz LUX promocije, direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika Romana Vlašić te predstavnici Grada. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: