Ponedjeljak, 20. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zločin koji je zgrozio Britaniju: Tinejdžer Ubio sestre da ispuni “pakt sa đavolom”

Preuzmite sliku

Britanski tinejdžer proglašen je krivim za ubistvo dvije sestre da bi ispunio “svoj dio ugovora sa đavolom” da žrtvuje šest žena svakih šest mjeseci kako bi osvojio lutriju Mega milions jackpot.

Danjal Husein, sada devetnaestogodišnjak, u junu je u parku na sjeverozapadu Londona izbo nožem Bibu Henri (46) i Nikol Smolman (27).

 • On je demantovao navode o umiješanosti u ubistva, tvrdeći da je riječ o zavjeri, ali ga je sud u Londonu proglasio krivim. Kazna će mu biti izrečena naknadno, prenosi Reuters.

  Husein ih je ubio da bi ispunio svoju stranu “ugovora” koji je potpisao koristeći sopstvenu krv, uz obećanje da će “ubiti najmanje šest žrtava svakih šest mjeseci sve dok je slobodan i fizički sposoban”, rekla je policija novinarima.

  Inspektor koji je vodio istragu Simon Harding rekao je da su on i njegov tim potpuno uvjereni da bi Husein počinio još ubistava.

  “Niko normalan ne bi uradio tako nešto. To je gotovo kao na filmu”, istakao je Harding.

 • Dvije sestre su u parku u Londonu bile na slavlju sa prijateljima. Snimile su 150 fotografija, od kojih se na posljednjoj vidi kako im prilazi Husein.

  Sestre je ubio hladnim oružjem, a tijela je odvukao u šumu gdje su pronađena narednog dana.

  Mrlje sa Huseinovom krvlju pronađene su na mjestu događaja, a on je uhapšen skoro četiri nedelje kasnije.

  U policiji vjeruju da ga je samo povreda ruke koju je pretrpoo tokom ubistava spriječila da ponovi zločin.

  Kada su detektivi pretražili njegovu kuću, pronašli su “ugovor” i tri srećke. Tu su bili i satanski simboli i rukom napisana knjiga čarolija, uključujući one koji će ga učiniti privlačnim ženama, rekla je policija.

  Policija je navela da nije jasno kako je postao fasciniran okultnim.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje