Ponedjeljak, 15. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Žena koja je pobijedila rak pet puta danas živi punim plućima

Preuzmite sliku

Žena koja je imala rak pet puta sada slavi nakon što joj je rečeno da je izliječena od ove bolesti, živi punim plućima i pronalazi izazove u intenzivnom vježbanju.

Natalie Yates-Bolton (57), baka sa dvoje unučadi, suočila se sa dva napada Hodžkinovog limfoma, a imala je rak dojke tri puta.

Ona je izdržala ukupno 11 operacija, 30 doza hemoterapije i 55 krugova radioterapije, prenijela je agencija PA medija.

Sada je Boltonovoj, višem predavaču za medicinske sestre na Univerzitetu u Salfordu, rečeno da nema rak nakon što je posljednjih šest godina primala lijek palbociklib.

Ljekari u Fondaciji “Christie” u Mančesteru oduševljeni su njenim napretkom uz ovaj lijek, a svi snimci pokazuju da je rak nestao.

“Ako bi neko ko ne zna moju priču čuo da sam imala rak pet puta, mogao bi pomisliti da nisam imala sreće. Ali ja to gledam na drugi način – zaista sam imala sreće”, izjavila je Boltonova, koja sada postavlja sebi nove izazove u vježbanju.

Boltonova je do danas završila šest maratona, tri ultramaratona i tri triatlona. Takođe je sa svojom majkom Majrom (80) prošetala i treći dio hodočasničke staze Kamino de Santijago kroz Francusku. (Foto:@TheChristie)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,