Subota, 22. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zaljubljeni svećenik zatražio razrješenje: “Želim pokušati živjeti tu ljubav”

Preuzmite sliku

“Zaljubljen sam”, riječi su koje je na kraju mise izgovorio don Riccardo Ceccobelli, svećenik dijeceze Todi u centralnoj Italiji, zamolivši pritom svojeg pretpostavljenog, biskupa Gualtiera Sigismondija, da ga razriješi svećeničke dužnosti.

“Zaljubio sam se i želim pokušati živjeti tu ljubav”, priznao je don Riccardo svom biskupu Sigismondiju, stoji u saopćenju biskupije za javnost.

Svećenik, čiji priču nacionalni dnevni listovi prenose u utorak, suspendiran je iz dosadašnje službe i već su pokrenute formalnosti koje će mu omogućiti da ponovno postane laik.

“Iznimno sam zahvalan don Riccardu na dosadašnjoj Božjoj službi. Istovremeno bih želio da mu njegov izbor ne predstavlja teret, nego da mu zajamči mir i spokoj”, rekao je biskup.

Ceccobelli kaže da je ovakav izbor bio izuzetno težak za nekoga ko voli i poštuje Crkvu.

“Ne mogu i dalje ostati dosljedan i transparentan u odnosu s Crkvom kao što sam dosad oduvijek bio”, rekao je svećenik, koji je priznanje izgovorio pred svojim vjernicima i u prisutnosti biskupa na nedjeljnoj misi.

Kako piše Corriere della Sera, u malome gradu blizu Perugije “svi su znali” šta se događa, i “kružile su glasine da je don Riccardo viđen sa ženom”.

No ni u medijima ni u saopćenju biskupije nema podataka o identitetu one koja je ukrala don Riccardovo srce. (Hina | Foto: Ilustracija)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,