Nedjelja, 21. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Uznemirujuća poruka: Ako ste Hrvat i u Grčkoj na ljetovanju, dobro se kamuflirajte

Preuzmite sliku

Ako ste Hrvat i trenutno ste na ljetovanju u Grčkoj, dobro to kamuflirajte, ne ističite se i ne pokazujte odakle ste, posebno ako ste na odmoru s porodicom – dobronamjerna je poruka koju je hrvatskim građanima iz grčke metropole uputio Georgious Mazias, novinar i direktor grčkog dnevnog sportskog lista.

“Bojim se da na ovome neće stati i da će ova priča imati nastavak”, poručuje grčki novinar

Mazias je istinski zabrinut za ono što se događa u Atini i zbog onog što potencijalno tek slijedi poslije tragičnog ubojstva grčkog navijača AEK-a s kojim je hrvatski fudbalski klub “Dinamo” trebao odigrati utakmicu kvalifikacija za Ligu prvaka.

Navijači “Dinama” su uprkos zabrani doputovali u Grčku i izazvali ili samo bili dio kaosa u kojem je ubijen smrt 29-godišnjeg Mihalisa Kacourisa.

Svjedoci su za grčke portale ispričali da su nesretnika s mjesta gdje se desila tučnjava “odnijeli krvavog” te da je ovaj uprkos nadljudskim naporima doktora umro od nekoliko uboda nožem, piše “Jutarnji list”.

Kako prenose grčki mediji, navijača AEK-a izboli su huligani “Dinama“. Pogodili su arteriju na ruci, zbog čega je ovaj iskrvario. Povreda je uzrokovala njegovu smrt u bolnici. Kao da nije bilo dovoljno što je 29-godišnjak pao, ostali huligani su ga gazili i udarali palicama po glavi dok je ležao na zemlji, napisao je jedan portal.

Fudbalska utakmica između “AEK-a” i “Dinama” iz Zagreba odgođena je nakon nereda u kojem je kasno sinoć ubijen jedan grčki navijač.

U tuči su korištene baklje, improvizovane eksplozivne naprave i kamenje.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , , ,