Nedjelja, 21. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Uhapšeno 18 mafijaša iz klana Camorra

Preuzmite sliku

Italijanska policija u srijedu je uhapsila 18 osoba u istrazi infiltracije mafijaškog klana Camorra u gradu Caivano u području Napulja koji je opterećen kriminalom, koji je je dospio na naslovnice i izazvlo akciju vlade nakon grupnog silovanja dvije rodice u dobi od 10 i 12 godina prošlog ljeta, javlja Ansa.

Gradsko vijeće Caivana već je raspušteno zbog prekršaja povezanih s mafijom 16. oktobra. Ova najnovija navodna infiltracija se posebno odnosi na upravljanje ugovorima o javnim radovima, rekli su izvori iz pravosuđa.

Policija je saopćila da je kriminalna organizacija uspjela da dobije povjerljive informacije od javnih administratora u vezi sa dodjelom ugovora kako bi oni mogli da se obrate pobjednicima sa zahtjevima za iznudu.

Vlada je ovog ljeta izdala Caivanov dekret s ciljem suzbijanja uključivanja mladih u aktivnosti mafije, određujući kaznu zatvora za roditelje koji ne uspiju spriječiti svoju djecu da izostaju.

Cijeli niz mjera bio je usmjeren na borbu protiv mafije i zločina povezanih s drogom u gradu, koji se smatra poligonom za mnoge gradove, posebno u južnoj Italiji.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,