Nedjelja, 26. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Uhapšen ruski par kanibala: Istraga zgrozila i policiju (VIDEO)

Preuzmite sliku

Bračni par Dmitrij (35) i Natalija (42) Bakšejev iz Krasnodara u Rusiji uhapšen je jer su pojeli čak 30 ljudi!

Kanibali, koji su živjeli i radili na ruskoj letačkoj akademiji u Krasnodaru, od 1999. su ubijali i jeli ljude, a u njihovom stanu nađeni su dijelovi tijela žrtava – zamrznuti, u teglama i pripremljeni kao jelo.

Prema navodima inspektorke Ruskog istražnog komiteta krasnodarskog kraja Natalije Smjackaje, Bakšejevi su uhapšeni 12. septembra. Kako su priznali na saslušanju, prvu žrtvu ubili su prije 18 godina.

Dmitrij je obično na ulici kidnapovao prolaznike, uglavnom mlade žene, i dovodio ih u stan. Potom ih je par drogirao, a zatim sjekao na komade i jeo. Sve su to radili u kompleksu letačke akademije ruskog ministarstva odbrane u Krasnodaru.

Komšije kanibalskog para ispričale su za ruske medije da se iz apartmana Bakšejevih osjećao jezivi smrad.

“Smrdjelo je na trulo meso i lijekove. Zato smo nekoliko puta pokušavali da pretražimo njihov stan, ali nam oni nisu dopuštali. Natalija je žena sklona skandalima, plašili smo je se. Čim bismo pokucali, ona bi vrištala i prijetila nam je” rekli su susjedi.

“Žrtve su prvo drogirali etrom i lijekovima. To je bilo lako jer Natalija radi kao medicinska sestra, pa je medikamente uzimala iz ambulante Akademije”, ispričala je Smjackaja.

Ona je navela da su ljudožderi žrtve sjekli na dijelove čim bi utonule u san.

“Pojedine dijelove tijela jeli su žive, i to odmah nakon sječenja, a druge su skladištili u zamrzivač. Unutrašnje organe i dijelove kože slagali su u tegle i tako ih čuvali”, navela je policajka.

Prema njenim riječima, kanibali su privedeni nakon što je Dmitrij izgubio mobilni telefon na ulici.

“Jedan prolaznik je 10. septembra slučajno našao izgubljeni telefon u Krasnodaru. On ga je odnio u policijsku stanicu. Pregledali smo uređaj i u njemu našli jezive fotografije. Na jednoj od njih, muškarac je pravio selfi sa odsječenom ljudskom šakom na licu. Na drugoj se videla odrubljena glava žene na tanjiru”, rekla je Smjackaja.

Ona je dodala da se ispostavilo da je vlasnik telefona Dmitrij Bakšejev. Zato je policija dva dana kasnije upala u prostorije Letačke akademije i privela ga.

“On je u početku lagao policiju, rekavši da je na ulici spazio odsječenu žensku ruku i odlučio da se slika s njom. Međutim, istražitelji su pretražili cijelu akademiju i u jednoj kanti za smeće u podrumu našli odsječene ruke i noge žene. Ispostavilo se da je to tijelo djevojke (35), jedne od posljednjih žrtava monstruma. Poslije toga, policija je uhapsila Bakšejeva i njegovu suprugu Nataliju” navela je Smjackaja.

Naknadno su u zamrzivaču kanibala nađeni razni dijelovi tijela najmanje sedam ljudi, kao i dijelovi kože 19 žrtava.

Ljudožder Dmitrij Bakšejev bio je komunista. Policija je u njegovom apartmanu pronašla i fotografije na kojima pozira sa srpom i čekićem, simbolom SSSR. On je, takođe, imao mnogo marksističkih knjiga, a proučavao je i biografije sovjetskih lidera.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje