Nedjelja, 25. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Učiteljica iz Turske oduševila društvene mreže: Promrzloj učenici obula svoje čarape

Preuzmite sliku

Fotografije učiteljice koja je svojoj učenici obula vlastite čarape nakon što je primijetila da je promrzla od hladnoće, izazvale su veliku pažnju javnosti u Turkiye, ali i šire, javlja Anadolu Agency (AA).

Učenica četvrtog razreda Osnovne škole “Ataturk”, u turskom gradu Aksarayu, došla je u školu u cipelama koje su bile poderane i propuštale vodu, što je primijetila dežurna učiteljica Hafife Tuzun.

Nakon što je ovom događaju obaviješten i direktor škole Recep Celen, djevojčici su nabavljene nove cipele.

Međutim, kada je učiteljica Tuzun primijetila da su djevojčici zbog neadekvatne obuće mokre čarape, izula je svoje i obula ih učenici. Fotografije ovog dirljivog događaja objavljene na društvenim mrežama, izazvale su veliku pažnju.

Direktor škole Celen je kazao kako svakog jutra dočekuju djecu na školskom ulazu i da sa pažnjom provjeravaju stanje njihove obuće, kako bi na taj način pomogli da se izbjegnu negativne posljedice po zdravlje djece.

“Primijetio sam kod 25 djece da obuća nije adekvatna pa im je dodijeljena nova. U tom momentu sam vidio da učiteljica Hafife Tuzun obuva svoje čarape učenici čije su već bile mokre. To me se veoma dojmilo. Zabilježio sam taj trenutak, a učiteljica nije znala da sam snimio fotografije. Nakon njene dozvole objavio sam ih na društvenim mrežama”, rekao je Celen.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,