Utorak, 27. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ubijen glavni kuhar popularnog restorana u Njemačkoj

Preuzmite sliku

U subotu u bremenskoj četvrti Neustadt ubijen je 36-godišnjak. Prema policijskom saopćenju uhapšena su dvojica muškaraca koje se dovodi u vezu s ubistvom. Policija sumnja kako se žrtva i osumnjičenici poznaju.

– Dvojica osumnjičenih ostaju u pritvoru, a istraga je u toku. U ovom trenutku ne mogu se dati daljnji detalji o pozadini zločina, rekla je Silke Noltensmeier-von Osten iz Ureda javnog tužioca u Bremenu. No, ističe kako je za daljnju istragu važno da se jave drugi svjedoci koji su možda nešto vidjeli ili primijetili.

Prema pisanju njemačkih medija, žrtva je 36-godišnji Sascha Feldt, glavni kuhar popularnog bremenskog restorana „Der Kuhhirte“ . Na internet stranici restorana objavljena je i vijest u kojoj piše kako je ubijen njihov sin i glavni kuhar.

– Naš sin i glavni kuhar Sascha Feldt je posao žrtva nasilnog zločina. Svi smo šokirani i tužni, piše između ostalog na internet stranici popularnog restorana.

Njemački mediji pišu kako bi u budućnosti restoran trebale voditi majka i baka ubijenog 36-godišnjaka.

Restoran “Der Kuhhirte” nalazi se na Werderinselu, preko puta Bremen Neustadta. Nakon kraće stanke, restoran je trebao otvoriti 26. listopada. – Zbog tragedije koja ih je pogodila, bit će otvoren 4. novembra, piše Fenix-magazin.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje