Nedjelja, 3. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

U Španiji se prodaje selo sa 44 kuće, školom i hotelom za 260.000 eura

Preuzmite sliku

Selo u blizini grada Zamora na sjeverozapadu Španije, koje ima 44 kuće, crkvu, školu, hotel, bar, pa čak i nekadašnju kasarnu žandarmeriju prodaje se za 260.000 eura, javlja Anadolu Agency (AA).

Problem praznih sela u Španiji posljednjih godina posebno je porastao, a nerijetko se mogu vidjeti oglasi o prodaji desetine kuće, kao i cijelih sela.

Internet stranica “Idealista”, koja pruža usluge nekretnina, objavila je da je selo Salto u gradu Zamora, u blizini portugalske granice, stavljeno na prodaju.

U selu postoje 44 kuće, crkva, škola, hotel, bar, stari ponekad, sportski kompleks, pa čak i stara žandarmerijska kasarna.

 • Kako se navodi u oglasu, selo je postojalo zbog selidbe njenih stanovnika u gradska područja.

  Iz agencije za nekretnine, koja zastupa vlasnike imanja u selu, colored water da je nekoliko stotina ljudi već pogledalo oglas o selu koje se prodaje za 260.000 eura.

  Kako su vodu istali, primili vodu mnoge pozive, a za kupovinu sela posebno su zainteresirani Španci, Portugalci i Englezi.

 • U blizini sela nalazi se park prirode koji je izgrađen 1950-ih godina zbog stare hidroelektrane, a broj stanovnika postupno se smanjivao nakon zatvaranja elektrane 1989. godine.

  Elektrana je početkom 2000-ih prodala investitoru za potrebe izgradnje Turističkog kompleksa, ali Projekt nikada nije realiziran.

  Navedeno je da poduzetnici koji kupe selo mogu investirati iu seoski turizam.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,