Nedjelja, 14. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

U kupatilu stana unajmljenom preko Airbnba pronađene skrivene kamere

Preuzmite sliku

U stanu u francuskoj regiji Haute-Savoie, koji su dvije žene unajmile preko Airbnb-a, pronađene su skrivene kamere, prenosi Anadolu.

Žena po imenu Madison i njena prijateljica unajmile su stan na platformi Airbnb za svoj odmor u gradu Dingy-Saint-Clairu, u regiji Haute-Savoie, objavio je francuski “Bleu“.

Jedna od žena u kupatilu stana primijetila je nešto nalik digitalnom satu. Nakon detaljnog pregleda, utvrdile su kako je riječ o kameri koja je bila postavljena tako da snima tuš kabinu.

Uređaj su odnijele do najbliže stanice žandarmerije, a pregledom uređaja utvrđeno je da se u njemu nalazi kamera s memorijskom karticom od 32 gigabajta te tajno snimljeni snimci 14 osoba koje su ranije krostile stan.

Okružno tužilaštvo u Annecyju pokrenulo je istragu protiv odgovornih za “tajno videosnimanje i narušavanje privatnosti ljudi”. Tužilaštvo je također proslijedilo problem Airbnbu i zatražilo podatke o vlasniku računa i kupcima koji su ranije unajmljivali stan.

Žene koje su pronašle kameru rekle su da Airbnb nije preuzeo nikakvu odgovornost osim povrata novca koji su uplatile. Navele su kako su bili ravnodušni prema ovom problemu što su ocijenilo kao nepošteno.

Video u kojem je Madison, jedna od žrtava, ispričala svoja iskustva na društvenim mrežama, pogledan je blizu dva miliona puta.

U međuvremenu, Airbnb je objavio kako je stan uklonjen iz oglasa.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,