Četvrtak, 22. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Spontano mu čestitala rođendan pa ostala bez 110.000 eura

Preuzmite sliku

Direktorica jednog hotela u Berlinu ostala je bez 110.000 eura jer se zaljubila u muškarca kojeg je upoznala preko Facebooka.

Na prevaru je od nje izvlačio novac, htio je oženiti, a na kraju je prijetio kako će joj “polomiti noge”. Kako prenose njemački mediji, 34-godišnja Rukiye U. je u februaru 2021. godine otkrila Facebook profil 35-godišnjeg Bilala Y. Spontano mu je čestitala rođendan, a to ju je kasnije skupo koštalo.

Njih dvoje su se počeli dopisivati. Bilal joj je rekao kako je u zatvoru zbog saobraćajne nesreće koju je zapravo skrivio njegov brat. Počeli su i telefonski razgovarati, a prvi susret dogodio se 17. aprila 2021. godine u prostoriji za posjete zatvora Tegel u berlinskom okrugu Reinickendorf.

Nakon tog posjeta 34-godišnjakinja je htjela prekinuti kontakt. – Uopšte nije bio moj tip, rekla je Rukyie.

No, Bilal ju je obasipao lijepim riječima, rekao joj kako je ona prava žena za njega, ona se zaljubila i sve češće uplaćivala novac za plaćanje Bilalovih računa, a prema njegovim riječima, trebala je dobiti “deset puta više” čim izađe iz zatvora. Čak se i zadužila za njegove profesionalne planove koje je pokušavao ostvariti iz zatvora. Posuđivala je novac od svoje majke i prijatelja. Bilal Y. je svoju “veliku ljubav” upoznao sa socijalnom radnicom i nadao se brzom izlasku iz zatvora. Kada je u junu 2022.godine pušten, želio je brzo vjenčanje s Rukyie, no to nije uspjelo. Na kraju je Rukyie postala sumnjičava i istražila ga i pronašla bivšu ženu u Turskoj koja je također bila u dugovima zbog Bilala. Shvatila je da nije jedina koju je prevario.

Kad mu se suprotstavila, uslijedile su prijetnje: – Rekao mi je kako će mi napraviti pakao od života i slomiti mi noge, rekla je 34-godišnjakinja.

Na policiji je podignula prijavu protiv Bilala, no noćna mora nije prestala. Sada živi od socijalne pomoći i još uvijek ima 57.000 eura duga, što joj je donijela ljubav prema Bilalu Y.

Komentarišući slučaj, advokat koji zastupa Rukyie rekao je da se dobra priroda žena često iskorištava. To čak može dovesti do toga da žene završe u socijalnom siromaštvu pa čak i da budu izolirane od kruga prijatelja ili porodice. Sve se to dogodilo Rukyie. A sve je počelo krivim klikom na Facebooku, prenosi Fenix Magazin

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , , ,