Četvrtak, 30. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Seks skandal u britanskom zatvoru: Zatvorenik zaveo medicinsku sestru i čuvaricu

Preuzmite sliku

Britanski zatvorski sistem ponovo trese novi seks skandal. Na suđenju na sudu u Cardiffu pokazalo se da je zatvorenik Harri Pullen (25) bio u vezi s medicinskom sestrom Elyse Hibbs (25) i zatvorskom službenicom Ruth Shmylo (25) koje su radile u zatvoru u trenutku kad je on tamo služio kaznu.

Hibbs se već nalazi u zatvoru jer je priznala da je imala telefonske razgovore  s “manipulativnim” Pullenom i to u trenutku kad je on služio svoju kaznu. Shmylu će suditi u septembru zbog navodne veze koju je imala s osuđenikom u trenutku dok je radila u zatvoru B kategorije, piše Mirror.

Od narkobande do zatvorskog Romea Pullen je dobio pet godina zatvora 2019. godine zbog svoje uloge u narkobandi koja je preplavila ulice Južnog Walesa kokainom i heroinom. Proveo je neko vrijeme u zatvoru HMP Parc prije nego što je premješten u HMP Manchester zbog sumnji da je bio u neprimjerenoj vezi. No, nakon što mu je na tijelu otkriven sakriven mobitel i to u trenutku prebacivanja iz HMP Manchester u zatvor Swansea dobio je još četiri godine i devet mjeseci zatvora.

Hibbs je upoznala zatvorenika dok mu je pružala ljekarsku pomoć. Zatvorenik je iskoristio svoju majku i prijatelja da stupi u kontakt s Hibbsom nakon što ju je potražio na Instagramu.. Tužilac Matthew Cobbe rekao je da su nadređeni u zatvoru sumnjali da je zatvorenik bio upleten u neprikladan odnos u zatvoru pa su ga prebacili u HMP Manchester. Istražitelji su tada pronašli Hibbsov telefonski broj na njegovoj listi odobrenih poziva za zatvorenike.

“Nakon što su ga premjestili u HMP Manchester, njegovi pozivi su bili pod nadzorom i bilo je sasvim jasno da je optuženica ima odnos sa zatvorenikom. On ju je kontaktirao jako puno puta, a najveći dio toga dogodio se dok je bila zaposlena u HMP Parc”, kazao je tužitelj.

“Njihovi pozivi su bili koketni. Pričaju o zatvoru, osoblju unutar zatvora, on joj govori da je voli, a ona mu govori da je ne poznaje da bi je volio“, otkriveno je na suđenju. Tužitelj je naveo kako su si medicinska sestra i zatvorenik govorili kako se vole, te da su u razgovoru referirali i na tadašnjeg partnera 25-godišnje  Elyse Hibbs. Ona je dala otkaz u julu 2021. godine, samo kako bi je uhapsili sedmicu dana kasnije te je tada priznala da se dopisivala sa zatvorenikom. Kazala je policiji da se bojala prekinuti kontakt s Pullenom jer joj je on navodno ranije prijetio. Adam Sharp koji brani 25-godišnjakinju kazao je da je zatvorenik unutar sistema bio poznat kao “naročito manipulativna osoba”.

“Bila je mlada, dojmljiva, neiskusna i ranjiva na zloćudni uticaj zatvorenika koji ju je želio iskoristiti”, ustvrdio je.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje