Ponedjeljak, 15. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sarajevski ćevapi zamirisali u Pragu – Česi oduševljeni!

Preuzmite sliku

Sarajevski ćevapčići zamirisali su ove godine i u češkoj prijestonici Pragu otkako su početkom godine pravu bosansku ćevabdžinicu “Balkanske tajne” otvorili Sarajlije Miralem i Vesna Rugovac.

Kako vlasnici ćevabdžinice kažu za Fenu, ideja za otvaranje ćevabdžinice se javila još davno.

– Prije 11 godina smo došli u Prag. Morali smo da se naviknemo na novi život. Sve je bilo drugačije, način života, sredina a najviše hrana. Svakim danom sve više se javljala želja za našim tradicionalnim jelima, što se u Pragu nije moglo naći – pričaju Miralem i Vesna.

Iz godine u godinu se sve više javljala želja da otvore ćevabdžinicu gdje bi prenijeli bosanski duh i omogućili ljudima iz bivše Jugoslavije da uživaju u tradicionalnom ambijentu, originalnom sarajevskom ćevapu i bosanskoj kafi.

– Što se tiče lokalnog stanivništva, oduševljeni su! Upoznati su sa ljetovanja iz Hrvatske šta su ćevapčići, pljeskavica, baklava. Skoro 30 posto naših gostiju su Česi – kažu njih dvoje.

Vlasnici meso za ćevape nabavljaju u Austriji jer je kvalitetnija roba, a sve se pravi u Pragu. Osim ćevapa, gosti mogu probati pjeskavice, sudžukice, piletinu, a vlasnici planiraju prošriti asortiman proizvoda, ali i poslovanje – otvoriti još jedan restoran.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,