Ponedjeljak, 15. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ruska voditeljica: Britanci jedu vjeverice jer su sve potrošili na Ukrajinu

Preuzmite sliku

Ruska televizijska voditeljica i jedna od Putinovih najpoznatijih propagandistica u emisiji “60 minuta”, koja se emitira na državnoj televiziji, izjavila je da su Britanci počeli jesti vjeverice iz parkova. Olga Skabejeva, poznata i kao “željezna lutka Putinove TV”, ovo je povezala s nestašicom hrane u toj zemlji i slanjem pomoći Ukrajini.

“Danas je otkriveno da neki restorani u – nekada – Velikoj Britaniji poslužuju vjeverice. Zato što u parkovima ima puno životinja. Pa zašto ih ne bi jeli kada vlada nestašica hrane. No i dalje ne posustaju u odluci da pomognu Zelenskom u opskrbi oružjem”, rekla je Skabejeva.

Videoisječak emisije objavio je na Twitteru i preveo savjetnik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova Anton Geraščenko.

“Jest će vjeverice, ali će svejedno dostavljati tenkove. I nemojte se nadati nikakvim protestima”, zaključila je Skabejeva u isječku.

Voditeljica je inače poznata po tvrdnjama koje zapadnom svijetu zvuče potpuno bizarno. Poput drugih Putinovih propagandista, često zvecka nuklearnim oružjem, pa je upamćena ostala i njena izjava da je Rusija trebala baciti nuklearnu bombu na London kada su “svi vodeći ljudi bili na sprovodu” kraljice Elizabete II.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,