Srijeda, 21. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Rat se ‘preselio’ u Rusiju: Ukrajinski zvaničnici tvrde da dolazi kraj Putinove stabilnosti

Preuzmite sliku

Ruski guverner je u ponedjeljak izjavio da je ukrajinska vojska ispalila 611 komada municije na okrug Šebekinski u oblasti Belgorod, prenosi Anadolija.

“U gradskom okrugu Šebekinski ispaljeno je 611 komada različite municije. U gradu Šebekino postoje brojna oštećenja na centralnoj pijaci, komercijalnim objektima i industrijskim preduzećima. Broj uništenih i oštećenih domaćinstava i automobila se utvrđuje”, rekao je guverner Belgoroda Vjačeslav Gladkov.

Gladkov dalje tvrdi da je granatiranje okruga izvršeno uz pomoć višecijevnih raketnih sistema Grad, minobacača i topovske artiljerije, navodeći i da su ukrajinske diverzantsko-izviđačke snage ušle u okrug, ali su zaustavljene prilikom pokušaja prelaska rijeka u blizini sela Novaya Tavolzhanka.

On je na Telegramu objavio da je energetski objekat u regionu zahvatio požar, ističući da nema žrtava niti smetnji u potrošnji električne energije.

U međuvremenu, Mihail Podoljak, savjetnik ureda ukrajinskog predsjednika, napisao je na Twitteru da događaje u Šebekinu treba posmatrati kao “budućnost Rusije”.

“Na primjeru jednog malog grada, posmatramo kraj ere ’Putinove stabilnosti’”, rekao je Podoljak.

Ukrajinske oružane snage su posljednjih mjeseci navodno pokrenule niz napada na ruske pogranične regije, posebno Brjansk i Belgorod koji su, kako tvrdi Moskva, gađani bespilotnim letjelicama i artiljerijom. (FOTO: Ilustracija)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje