Petak, 23. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Putin se uskoro obraća okupljenima u Moskvi, objavit će veliku vijest?

Preuzmite sliku

Dan pobjede Rusija danas obilježava tradicionalnom vojnom paradom na Crvenom trgu. Pripreme u Moskvi traju već danima, a snimke prikazuju uvježbavanje ruske vojske koja će proći gradom pokazujući svoju moć.

Kako su javili britanski mediji, među gomilom vojnih vozila i opreme u centru Moskve viđen je i termonuklearni projektil tipa RS-24 Yars. Radi se o projektilu teškom gotovo 50 tona koji može nositi do 10 bojevih glava.

Prije par dana bilo je objavljeno i da će nad Moskvom preletjeti avion “sudnjeg dana”, a mediji su nagađali kako je to Putinova poruka Zapadu.

  • U slučaju nuklearnog rata, avion “sudnjeg dana” postao bi leteći zapovjedni centar ruskog predsjednika. Prepun je tehnologije, ali određeni detalji su ruske državne tajne.

    Sedmicama se već najavljuje da će ruski predsjednik Vladimir Putin 9. maja u svom govoru na Dan pobjede objaviti veliku vijest. Šta bi to moglo biti – niko ne zna, tim više što, kako se čini, napad na Ukrajinu ne napreduje kako je on zamislio.

    Zapadni dužnosnici nagađaju da bi Vladimir Putin mogao iskoristiti paradu da najavi eskalaciju vojne akcije. Naravno, piše BBC, dok ne progovori, niko ne zna šta će reći, a šta god da Putin kaže, ne može se očekivati da će ovaj rat uskoro završiti.

    Moskva je do sada poricala da je u ratu, te je svoju invaziju na Ukrajinu nazivala specijalnom vojnom operacijom. (N1)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje