Srijeda, 17. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Princ William za bolju budućnost za sve pogođene u Gazi i Bliskom istoku

Preuzmite sliku

Britanski princ William imat će niz aktivnosti kako bi imao uvid u posljedice sukoba u Gazi i Bliskom istoku i skrenuo pažnju na globalni porast antisemitizma, saopćeno je u utorak iz njegov ured.

William (41), prestolonasljednik, sastat će se sa ljudima koji su uključeni u pružanje humanitarne pomoći u regiji sukoba, kako bi ga izvjestili o situaciji na terenu, saopćeno je iz Kensingtonske palate.

Princ od Walesa, koji je 2018. postao prvi visoki član britanske kraljevske porodice koji je boravio u zvaničnoj posjeti Izraelu i okupiranim palestinskim teritorijama, posjetit će i sinagogu gdje će se susresti s mladima koji su uključeni u borbu protiv mržnje i antisemitizma.

– Princ i princeza duboko su zabrinuti zbog dešavanja, koja su se odigrala krajem 2023. godine, i nastavljaju da nose sve žrtve, njihove porodice i prijatelje u svojim srcima i mislima. Njihova kraljevska visočanstva nastavljaju dijeliti nadu u bolju budućnost za sve pogođene – navodi se u saopćenju, prenosi Reuters.

S obzirom da je njegov otac, kralj Charles, trenutno odsutan sa službenih javnih dužnosti dok se podvrgava liječenju od raka, očekivalo se da će William preuzeti još neke značajne angažmane.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,