Ponedjeljak, 4. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

“Pomozi.ba” sakuplja donacije za Tursku i Siriju: Potrebne deke, zimska odjeća, potrepštine za bebe i higijenski proizvodi

Preuzmite sliku

Udruženje “Pomozi.ba”, osim prikupljanja novčanih sredstava, od danas prikuplja i donacije u zimskoj odjeći, dekama i drugim potrepštinama za građane pogođene zemljotresom u Turske i Siriji, javlja Anadolija.

U prostorijama “Pomozi.ba”, na adresi Dr. Fetaha Bećirbegovića 8, primaju se donacije u vidu deka, vreća za spavanje, zimske garderobe, obuće, higijenskih proizvoda, pelena i drugih potrepština za bebe, kazala je u razgovoru za Anadoliju Maja Arslanagić, PR ovog udruženja.

Podsjetila je kako je od ponedjeljka aktivan humanitarni broj “17006”, za sve operatere, putem kojeg je u prva 24 sata prikupljeno oko 500.000 KM za područja pogođena zemljotresom.

“Od danas pored novčanih priloga skupljamo i donacije garderobe. Bitno je da je to zimska topla garderoba i bitno je da je čista. Sakupljamo obuću, stvari za bebe, pelene, flašice i neke druge potrepštine za bebe, higijenske proizvode, deke i vreće za spavanje. To je ono što je trenutno najpotrebnije prema informacijama koje smo dobili od naših kolega iz Turske”, kazala je Arslanagić.

 • Pozvala je sve građane da se uključe i u ovu akciju i da doniraju isključivo navedene stvari. Dodala je da nema potrebe za doniranjem hrane, jer će hranu slati na druge načine.

  Osim u Sarajevu, donacije je moguće predati i u sjedištima “Pomozi.ba” u Travniku i Bihaću, dodala je Arslanagić.

  Donacije će se primati do daljnjeg, a jedna ekipa “Pomozi.ba” još jučer je otputovala za Tusku.

  Donacije se primaju svakog dana od osam do 17 sati sve do subote 11. februara.

  Ramiza Skorupan, među prvim je građankama Sarajeva koja je jutros došla do sjedišta „Pomozi.ba“ kako bi donirala odjeću za žrtve zemljotresa u Turske.

 • „Muž i ja došli smo da doniramo za naš narod prelijepe Turske. Koliko smo mogli toliko smo dali”, kazala je Skorupan, dodajući kako turskom narodu želi sve najbolje, naročito djeci i bolesnima.

  Kazala je kako je plakala kada je čula vijesti o razornom zemljotresu.

  „Plakala sam, vjerujte, kada sam vidjela šta se desilo u Turskoj. Pozivam sve građane da doniraju koliko ko može, vazno je da je od srca”, dodala je Skorupan.

  Svi građani i dalje mogu donirati 2 KM pozivom na broj 17006, te donacije platnim karticama izvršiti putem web stranice www.pomoziba.org, Paypala: paypal1@pomozi.ba ili bankovnih računa udruženja sa naznakom “Pomoć za Tursku i Siriju”.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje