Utorak, 27. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Policija zaustavila sumnjivu pošiljku od 3 tone Kamagre

Preuzmite sliku

Policijska kontrola na aerodromu ponovno je zaustavila i pronašla jednu ilegalnu pošiljku. Naime, carinici su zapravo bili u teretnom centru u bečkoj zračnoj luci kako bi provjerili pošiljke na komponente narkotika.

Sve se dogodilo početkom decembra 2022. godine kad se još jednom se potvrdilo da su iskustvo djelatnika austrijske carinarnice i njihova stalna pažnja garancija uspjeha.

Tokom nadzora tim je uočio uočljiv teret , koji je iz Indije preko Frankfurta kamionom dopremljen u Beč i koji je čekao u carinskom skladištu za daljnju isporuku u Grčkoj. Loše pakovani za pošiljku lijekova, paketi su zainteresirali carinike.

  • U 150 kutija, koje su ukupno bile teške gotovo 3 tone, carinici su pronašli 45.000 paketa pojačivača seksualnog nagona. Zbog neposjedovanja potrebne uvozne potvrde, pošiljka je privremeno oduzeta te je podnesena prijava nadležnom kotarskom tijelu.

  • O tome šta će se dalje dogoditi s programom sada odlučuje nadležno okružno administrativno tijelo. Prema Zakonu o uvozu lijekova, početna kazna obično iznosi 3.600 eura, a maksimalna kazna u slučaju ponovljenog prekršaja je 7.200 eura, piše GPM.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,