Srijeda, 29. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Policija uhapsila sedam osoba nakon snimka odstranjivanja penisa i testisa u podrumu

Preuzmite sliku

Devet muškaraca optuženo je za krivično djelo “ekstremne modifikacije tijela” nakon što su uživo puštali snimke na kojoj se prikazuju pojedinci koji uklanjaju genitalije pred kamerom, a publika im uplaćuje novac.

U srijedu su službenici metropolitanske policije uhapsili šestoricu povezanih s kultom kastracije na lokacijama u Londonu, Škotskoj i Južnom Walesu, prenosi Daily Mail.

– Krivično djelo odnosi se na uklanjanje penisa, testisa, penisnih živaca, kastraciju, umetanje igle u genitalije i rezanje penisa, poručili su iz policije. Optuženi su se u periodu  od januara 2016. do januara 2022. godine udružili i u suradnji s nepoznatim osobama počinili teške tjelesne ozljede. U februaru prošle godine u sklopu iste istrage uhapšena je još sedmorica muškaraca nakon što je policija otkrila snimak odstranjivanja penisa i testisa koje se odvilo u podrumskom stanu u Finsbury Parku. Metropolitanska policija priopćila je da su na Prekršajnom sudu u Westminsteru optuženi Marius Theodore GustavsonIon Ciucur i Peter Wates.

Gustavson (45) optužen je za počinjenje ekstremne modifikacije tijela, izradu neprimjerene fotografije djeteta i distribuciju iste te za posjedovanje imovine stečene kriminalom. Cicur (28) optužen je za udruživanje zbog počinjenja krivičnog djela, a Wates (65) optužen je za urotu u svrhu počinjenja kriminalnog djela.

Damien Byrnes, Nathaniel Arnold i Jacob Crimi-Appleby također su se danas pojavili na Prekršajnom sudu u Westminsteru za djela povezana s modifikacijama tijela počinjena tokom prošle godine.

Metropolitanska policija izvršila je raciju podrumskog stana u Finsbury Parku u decembru 2021. godine i uhapsila sedmoricu muškaraca s ‘pay-per-view‘ snimcima uživo kastriranih članova. (Jutarnji.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,