Nedjelja, 3. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pogledajte kako se žene u Finskoj solidarišu sa premijerkom, objavljuju svoje snimke

Preuzmite sliku

Novinarka BBC-a Megha Mohan objavila je na Twitteru snimak kojim je javnosti pokazala kako se žene u Finskoj solidarišu sa premijerkom ove države. 

Već tri dana vode se rasprave o videosnimku na kojem Sanna Marin pleše i pjeva na privatnoj zabavi. Finska premijerka potom se testirala i na prisustvo droge u organizmu “da bi otklonila zabrinutost javnosti”.

Novinarka BBC-a je uz video solidarnosti finskih žena sa svojom premijerkom napisala:

– Solidarnost sa Sannom. Žene u Finskoj objavljuju videosnimke na kojima se zabavljaju dok označavaju premijerku Sannu Marin.

U javnosti se pojavio još jedan snimak na kojima se vidi kako u jednom klubu u Helsinkiju premijerka pleše s finskim pjevačem Olavijem Uusivirtom. U najnovijem videu Marin je snimljena dok pleše s Uusivirtom (39), a oboje se povremeno dodiruju ramenima i bokovima.

Muzičar se nakratko naginje naprijed kao da joj želi nešto šapnuti na uho ili je, kako pišu premijerkini kritičari, želi poljubiti u vrat.

Na konferenciji za novinare održanoj u petak, finska premijerka je rekla da se ne sjeća da je muškarac s kojim je plesala poljubio u vrat. Kazala je da je i sama pogledala videosnimak i da izgleda kao da joj Uusivirta nešto govori.

– Da, istina je, udana sam žena, ali mislim da su to stvari koje se tiču moga privatnog života i ne kanim ih detaljnije komentirati. Usput, mislim da se u tom videu ne događa ništa neprimjereno – rekla je Marin.

Snimak je komentirao i Uusivirta.

– Puno je nagađanja javnosti o prirodi odnosa između mene i premijerke Sanne Marin. Mogu samo reći ono što je istina: mi smo prijatelji i među nama se nije dogodilo ništa neprimjereno – napisao je na Instagramu. (Direktno.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,