Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Papa Franjo: Rodna ideologija najveća opasnost današnjice. Ukidanje različitosti znači ukidanje čovječnosti

Preuzmite sliku

Papa Franjo je “rodnu ideologiju” nazvao najvećom opasnošću današnjeg vremena, kazavši da ona poništava sve razlike i sve čini istim.

Ukidanje različitosti

“Ukidanje različitosti znači ukidanje čovječnosti,” rekao je poglavar Katoličke Crkve danas za vrijeme redovne audijencije.

“Potrebno je fokusirati se na antropološku dimenziju i polaziti od elementarne i temeljne istine” po kojoj je “život ljudskog bića poziv,” tvrdi papa.

Papa preporučuje da se ne guši “zdrava untrašnja napetost” između muškarca i žene, odnosno poziv “na sreću, puninu života, na nešto veliko što nam je namijenio Bog”.

Papa je još uvijek bolestan

“Život svakoga od nas nije slučajnost. Naše postojanje u svijetu nije puki plod slučajnosti. Dio smo plana ljubavi i pozvani smo ga ostvariti za sebe i druge,” istaknuo je.

Sveti Otac (87) je danas pročitao samo dio svojih misli, a ostatak je pročitao član njegova osoblja. Vatikan je objavio da Papa već nekoliko dana boluje od “blage gripe”.

“Još uvijek sam prehlađen i umorim se kad neko vrijeme čitam sam”, rekao je Franjo.

Papino zdravlje već neko vrijeme nije najbolje. Posljednjih je mjeseci u više navrata imao problema s upalama disajnih puteva.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje