Ponedjeljak, 15. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Otvorena izložba Ahmeta Bajrića Blicka u austrijskom Grazu

Preuzmite sliku

Izložba fotografija „Srebrenički put pakla“, autora bosanskohercegovačkog reportera Ahmeta Bajrića – Blicka, sinoć je otvorena u Muzeju historije u austrijskom Grazu, javlja Anadolu Agency (AA).

„Postavili smo 22 fotografije koje vjerodostojno opisuju razmjere počinjenog genocida nad Bošnjacima u Srebrenici. Raduje me što su otvaranju izložbe prisustvovali brojni građani, ali i ljudi iz društveno-političkog života Austrije“, izjavio je autor izložbe Ahmet Bajrić – Blicko.

Otvorenju izložbe prisustvovali su profesorica Dženeta Džambo, Fikret ef. Fazlić, političar Hors Alic, političarka Bedrana Ribo, političarka Anna Robosch, političar Karl Dreisiebner

„Sljedeće sedmice po prvi put u Parlamentu Austrije donosimo Rezoluciju o Srebrenici. To je važan i hrabar korak. Sve parlamentarne stranke podržavaju Rezoluciju o Srebrenici. Važno je da se jasno i glasno kaže da je u Srebrenici bio genocid i da svi parlamentarci stanu iza toga. Nadam se da će i drugi parlamenti usvojiti takvu rezoluciju“, izjavila je Bedrana Ribo, članica Parlamenta Austrije.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje