Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Osumnjičeni za ubistvo djevojčice Vanje meta su zatvorenika: “Ni svi čuvari ne mogu do njih”

Preuzmite sliku

Četvorica osumnjičenih za otmicu i ubistvo 14-godišnje Vanje Đorčevske i Panče Žežovskog, koji su pritvoreni u zatvoru “Skopje” u skopskoj općini Šuto Orizari – poznatom kao Šutka – suočeni su s revoltom – odnosno otvorenim neprijateljstvom – ostalih pritvorenika, saznaje portal Skopje1.

Naime, prilikom svakog izvođenja i uvođenja u zatvorske prostorije, ostali zatvorenici ih gledaju kroz prozore te ih dozivaju, dovikuju im, udaraju po rešetkama i psuju ih. Potvrdu tih informacija sjevernomakedonski medij zatražio je od direktora zatvora Filipa Andova, koji to nije ni potvrdio ni demantirao.

Tek je istaknuo da je sigurnosna situacija pod kontrolom. Također kaže da je pristup četvorici osumnjičenih ograničen.

“Oni su odvojeni od ostalih pritvorenika i zatvorenika. Nemaju ni svi zatvorski službenici pristup njhovom prostoru. Ulazi se s posebnim karticama, koje imaju određeni čuvari. Njih se stalno kontrolira, s obzirom na stepen kaznenog djela, a u skladu s protokolima i zakonima”, rekao je Andov za Skopje1.

Zatočenici i zatvorenici iz Šutke zgroženi su ovim ubistvima, navodi portal.

Trojica od četvorice osumnjičenika koji se nalaze u istom zatvoru priznali su krivnju. Oni su tužiteljici i policiji priznali koje su bile njihove uloge u svemu. Također su naveli Ljupča Palevskog-Palču kao organizatora i izvršitelja svirepog čina. Tako su izvijestili i istražni organi.

Jedini među njima, koji nije priznao krivnju niti povezanost s bilo kim od ostalih osumnjičenih, uključujući i Palevskog, je Vanjin otac Aleksandar Đorčevski. On tvrdi da nikoga ne poznaje, niti je otkrio nekome smjer kretanja ubijene Vanje tog kobnog 27. novembra.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,