Nedjelja, 23. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Odbjeglog mafijaša uhvatili zahvaljujući njegovoj strasti prema fudbalu

Preuzmite sliku

Strast prema ovogodišnjim fudbalskim šampionima iz Napulja odala je skrovište dugogodišnjeg bjegunca iz Italije, koji je uhvaćen dok se vozio skuterom na grčkom ostrvu, saopćila je u subotu italijanska policija, javlja Anadolu.

Policija sa sjedištem u Napulju saopćila je da je muškarac, koji se nalazi na italijanskoj listi 100 najopasnijih bjegunaca, uočen na fotografiji navijača u restoranu na Krfu, koji su slavili nakon što je fudbalska ekipa Napolija osvojila titulu prvaka Italije.

Policija je potom krenula na Krf da prati bjegunca, kojeg su identifikovali kao 60-godišnjeg Vincenza La Porta, a koji je u bijegu 11 godina.

La Porta je umiješan u krivična djela poput zločinačkog udruživanja, utaje poreza i prevaru, saopćila je policija.

On se sada nalazi u grčkom zatvoru i čeka izručenje Italiji, gdje treba da služi zatvorsku kaznu od 14 godina i četiri mjeseca.

Policija je rekla da je pratila aktivnosti La Porte na mreži, uključujući finansijska kretanja i čekala da on napravi pogrešan potez koji bi ga odao.

“Izdala ga je njegova strast prema fudbalu i timu Napolija”, saopćeno je iz policije.

​​​​​​​Istražitelji su ga uočili na fotografiji slavljenika iz restorana, gdje je u rukama držao šal u nebeskoplavim bojama ekipe iz svog rodnog grada.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje