Ponedjeljak, 22. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nijemac 12 godina mučio, silovao i držao zatvorenu svoju suprugu

Preuzmite sliku

Njemački državljanin uhapšen je u Francuskoj zbog sumnje da je mučio, silovao i držao zatvorenu svoju suprugu u njihovoj kući u Forbachu, u istočnoj Francuskoj, a supruga je rekla policiji da je bila u zatvoru od 2011. godine, saopštilo je danas tužilaštvo.

Žena stara 53 godine, takođe Njemica, pronađena je polugola obrijane glave kada je policija ušla u spavaću sobu u stanu. Ona je iskoristila telefon u stanu da pozove njemačku policiju, koja je zauzvrat kontaktirala francusku policiju, rekao je novinarima tužilac Olivier Glady.

“Muž je priveden”, rekao je on i dodao da policija analizira optužbe za zatvaranje, silovanje, mučenje i “varvarska djela” koje je navodno počinio protiv svoje supruge.

Policija u Metzu, koja vodi istragu prema francuskim medijima, odbila je da komentariše slučaj i uputila je medijske upite tužilaštvu.

Glejdi je rekao da je 55-godišnji muž rekao policiji da mu žena boluje od neodređene bolesti. Tužilac je rekao da muž nije poznat francuskim vlastima kao i da žena nije u dobrom zdravstvenom stanju.

On je dodao da je muž bio nezaposlen i da je ranije radio u njemačkoj industriji.

On je odbacio pisanje francuskih medija da se u stanu nalaze metalne šipke koje su korištene za zatvaranje supruge, rekavši da su te rešetke zapravo korištene da bi se osiguralo da devet mačaka ovog para ne pobjegne.

Prema njegovim riječima, nije bilo tragova krvi ili nasilja kada je policija pronašla ženu. (Foto: Radio France – Diane Sprimont)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje