Utorak, 21. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nekoliko metara od terena Manchester Uniteda pronađeno tijelo

Preuzmite sliku

Istraga ubistva pokrenuta je nakon što su ljudski ostaci umotani u plastiku otkriveni samo nekoliko metara od  trening centra Manchester Uniteda, prenosi Telegraph

Do otkrića je došao uposlenik kluba u četvrtak poslijepodne u šumi u Kersal Daleu u Salfordu.

Područje koje se nalazi u blizini objekta The Cliff, gdje je Manchester United trenirao i gdje se sada nalazi klupska akademija, zatvoreno je.

Kako prenosi Telegraph, zbog stanja posmrtnih ostataka na početku se nije znalo o čemu se radi, no patolog koji je pozvan na mjesto događaja potvrdio je da se radi o ljudskim ostacima..

Glasnogovornik policije Manchestera rekao je da je pokrenuta istraga o ubistvu, iako posmrtni ostaci nisu identifikovani.

Det Supt Lewis Hughes iz GMP-ovog Odjela za teške zločine rekao je: “Želim uvjeriti lokalnu zajednicu da, iako je ovo uznemirujuće i uznemirujuće otkriće, imamo veliku vidljivu prisutnost u tom području kako bismo dovršili istragu”

Ovo otkriće dolazi samo nekoliko dana nakon što je pokrenuta istraga o ubistvu u južnom Londonu nakon što su ljudski ostaci otkriveni u javnom parku u Croydonu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje