Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ne mogu spojiti kraj s krajem: Penzioner u supermarketu ukrao hranu za komšiju i sebe vrijednu 17,75 eura

Preuzmite sliku

U nizozemskom gradu Zoetermeeru 80-godišnji penzioner navodno je iz supermarketa ukrao mesne nareske, sir i kozice vrijedne 17,75 eura. Lokalni policajac Rob Doorneveld uhvatio ga je na licu mjesta.

I sam je kasnije pisao o slučaju na Twitteru.

Za penzionera se kaže da je počinio krivično djelo jer si nije mogao priuštiti hranu. Kaže se da je 80-godišnjak rekao da ne može spojiti kraj s krajem sa svojim primanjima.

Siromaštvo u starosti nije problem samo u Njemačkoj, već i u susjednoj Nizozemskoj.

Penzioner iz Zoetermeera navodno je krenuo u “kriminalni pohod “ne samo zbog sebe. Priča se da je i jedan od njegovih susjeda jednako loše stoji s novcem– pa je trebao dobiti dio “plijena”.

Dirljiv slučaj koji je policajcu Robu Doorneveldu očito dao spontanu ideju: podijelio je slučaj na društvenim mrežama kako bi organizirao pomoć za siromašne starije osobe.

Odmah su došle ponude pomoći za penzionera bez novca.

“Prenio sam mu sve tople reakcije ljudi i one su ga ganule”, rekao je Rob Doorneveld a oči 80-godišnjaka bile su pune suza.

“Gospodin je zahvalan na svim dobronamjernim donacijama i vrećicama punim namirnica, ali je izjavio da ih nije iskoristio. Prema riječima penzionera, postoje ljudi, koji su još potrebitiji od njega te će im više koristiti donirane namirnice” – piše Fenix-magazin.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,