Nedjelja, 23. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nasilno pokušao ući u pilotsku kabinu aviona koji je letio za Hrvatsku

Preuzmite sliku

Prava drama odvila se u nedjelju u jutro na aerodromu u Gardermoen, u Oslu.

U pilotsku kabinu aviona Norwegian Aira, koji je u 06.50 sati trebao poletjeti na letu DY1990 za Split, nepoznata osoba pokušala je na silu ući u pilotsku kabinu, a kada joj to nije uspjelo, zaključala se u toalet u zadnjem dijelu letjelice.

Norveška policija je kasnije tu osobu identifikovala kao 23-godišnjeg hrvatskog državljanina. Motivi za ovaj čin za sada nisu poznati.

Avion je bio pun putnika koji su mahom putovali na odmor u srednju Dalmaciju. Većina njih nije primjetila da se nešto vanredno događa, pa čak ni oni koji su sjedili sprijeda.

“Avion je već bio krenuo i dok se kretao prema dijelu piste za polijetanje, odjednom se zaustavio. Prva obavijest pilota bila je da je došlo do tehničkih problema i da moraju stati. Policajci su ušli u prednji dio i nakon kratkog razgovora uputili se nazad, gdje se ovaj bio zaključao. U avionu je nastala strka, svi su htjeli vidjeti šta se dešava, pa se nije moglo dobro uočiti jesu li policajci nasilno ušli u WC ili se taj putnik sam predao. Svakako, trojica policajaca su ga s lisicama na rukama preko piste odveli u zgradu aerodroma” ispričao je Senad Bišćević, koji je sa suprugom putovao u Vodice.

Kako je naknadno saopštila policija, dotična osoba nije djelovala ni alkoholizovano ni pod uticajem nekih drugih opijata. Za sada se ne zna kakve su joj bile krajnje namjere.

Nakon što su sređene sve formalnosti, novi let za Split uslijedio je oko 09.00 sati. Kompanija se svim putnicima izvinila zbog dvosatnog kašnjenja, prenosi Slobodna Dalmacija.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,