Nedjelja, 19. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Muškarac iz BiH uhapšen pod sumnjom da je silovao konja

Preuzmite sliku

Policija iz njemačkog grada Gautinga uhapsila je državljanina BiH, starog 49 godina, pod sumnjom da je pokušao da siluje konja na ergeli u blizini mjesta Unterbun.

Sve se desilo u ponedeljak uveče kada je nadzorni sistem u konjušnici snimio čovjeka koji je prilazio konjima. Sistem je odmah alarmirao vlasnicu ergele koja je došla na lice mjesta, ali je osumnjičeni već pobjegao u obližnju šumu. Inače, ovo nije prvi upad ove vrste na ergelu, zbog čega je i postavljen nadzorni sistem. Zahvaljujući snimcima sa kamere vlasnica ergele je vidjela u kom pravcu je pobjegao osumnjičeni,

Ipak, policija je u blizini ergele pronašla ostavljen auto i trebalo je samo da sačekaju da se osumnjičeni vrati po njega. Baš tako je i biloo, policija mu je napravila zasjedu i uhapsila ga.

Neposrednim pregledom konja nije utvrđeno da su napastvovani to veče, jer je osumnjičenog nešto vjerovatno omelo i pobjegao je u susjednu šumu.

Ipak, na osnovu ranijih snimaka i nekih indikacija, policija ga smatra osumnjičenim za najmanje jedan raniji napad na konja.

Državljanin BiH je priveden, a tokom saslušanja je odbio da sarađuje. Naloženo je da da DNK na analizu kako bi se utvrdilo da li će ga teretiti i za ranije slučajeve.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje