Nedjelja, 3. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Muškarac i žena uhapšeni zbog ubistva njenog sedmogodišnjeg sina u Grčkoj

Preuzmite sliku

Žena i njen partner uhapšeni su u Grčkoj zbog ubistva njenog sedmogodišnjeg sina gušenjem prije pet godina, a istražni sudija optužio ih je u utorak za ubistvo iz nehata, javila je grčka državna televizija ERT.

Ubistvo dječaka, identifikovanog samo kao Andreas, za koga policija tvrdi da je bio zlostavljan i ugušen kada mu je izolir traka postavljena preko usta, jedan je od najšokantnijih slučajeva zlostavljanja djece u Grčkoj u posljednjim godinama.

U policijskom saopćenju navodi se da je dječak ubijen u 2017., ali je taj slučaj izašao na svjetlo dana tek u subotu kada su istražitelji, djelujući po dojavi primljenoj u novembru, pronašli kutiju za alat koja je sadržavala dvije vreće ljudskih kostiju u stanu koji su dijelili dječakova 29-godišnja majka i njen 33-godišnji partner, koji nije otac djeteta.

Par je uhapšen tokom vikenda i pojavio se u utorak pred istražnim sudijom, koji ih je zvanično optužio za ubistvo iz nehata i naredio im ostanak u pritvoru dok čekaju na suđenje, javio je ERT. Imena para nisu objavljena.

U policijskom saopćenju se navodi da je partner žene maltretirao djete u njenom prisustvu, ali da ona nije učinila ništa da ga zaustavi. (Agencije)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,