Ponedjeljak, 15. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Masovni ubica u oproštajnom pismu priznao jeziv zločin prije masakra

Preuzmite sliku

Još prošle sedmice pojavila se informacija kako balistički nalazi ukazuju na to da je Kozak povezan s ubistvima u šumi

Pronađeno je oproštajno pismo Davida Kozaka, masovnog ubice koji je prošli četvrtak na Filozofskom fakultetu Karlova univerziteta u Pragu ubio 14 i ranio 25 ljudi.

Češki portal Novinky piše kako su dobili potvrdu da je Kozak u pismu preuzeo odgovornost i za ubistvo dvoje ljudi u šumi u blizini Praga. Žrtve su bile 32-godišnji muškarac i njegova dvomjesečna kći.

“U selu Hostounj, tokom uviđaja, pronađeno je oproštajno pismo u kojem ubica priznaje svoj zločin u šumi u naselju Klanovice”, kazao je glasnogovornik policije Jan Daněk.

Prema njegovim riječima, zbog istrage koja je u toku sadržaj pisma se ne može objaviti.

Bio je na listi sumnjivaca

“Šta je tačno bio sadržaj pisma i ostale pojedinosti o slučaju, za sada ne možemo reći jer je istraga o cijelom događaju još u toku te se, između ostalog, ispituju i druge osobe, stoga bismo objavom takve informacije mogli poremetiti daljnju istragu”, objasnio je. Pismo je jedno od ključnih dokaza koje policija ima.

Još prošle sedmice pojavila se informacija kako balistički nalazi ukazuju na to da je Kozak povezan s ubistvima u šumi. Pražsky deník je tako objavio kako je balističkim vještačenjem utvrđeno da je pištolj koji je koristio ubica u šumi, gdje su ubijeni beba i njen otac, pronađen u kući ubice s Filozofskog fakulteta.

Policajci su u kući u Hostounj pronašli i tijelo Kozakovog oca te nešto što nalikuje na improviziranu eksplozivnu napravu. Osim toga, u kući je bio pušten plin pa se pretpostavlja da je mladić kuću htio dignuti kuću u zrak. Šef praškog Odjela za ubistva Aleš Strach je rekao kako je napadač bio na listi od oko 4000 potencijalnih sumnjivaca za ubistva u šumi koje su planirali provjeriti. (Index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,