Subota, 25. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Kremlj: Diverzantska grupa ukrajinske vojske ušla na ruski teritorij, žele odvratiti pažnju od Bahmuta

Preuzmite sliku

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov je, u vezi s ulaskom ukrajinske diverzantske grupe na teritoriji Rusije, poručio kako je cilj Ukrajine odvratiti pažnju od Bahmuta i smanjiti politički učinak gubitka Bahmuta, javlja Anadolija.

U izjavi novinarima u glavnom gradu Moskvi, Peskov je prokomentarisao ulazak diverzantske grupe ukrajinske vojske na ruski teritorij preko Belgoroda.

Navodeći da su Ministarstvo odbrane, Federalna služba sigurnosti (FSB) i Služba granične sigurnosti rade na neutraliziranju diverzantske grupe, Peskov je rekao:

“Putin je obaviješten o infiltraciji diverzantske grupe. Radimo na uklanjanju i uništenju te diverzantske grupe s ruskog teritorija. Imamo dovoljno snaga i vozila na terenu.”

Naglašavajući da je cilj diverzantske grupe bio ublažiti učinak gubitka Bahmuta ulaskom u Belgorod, Peskov je rekao:

“Vrlo dobro razumijemo svrhu takve sabotaže. Svrha diverzantske grupe je odvratiti pažnju od Bahmuta i smanjiti politički utjecaj gubitak Bahmuta za ukrajinsku stranu.”

Guverner regije Belgorod Vjačeslav Gladkov rekao je u današnjoj izjavi da je diverzantska grupa povezana s ukrajinskom vojskom ušla na ruski teritorij te da su ruske snage sigurnosti poduzele mjere za njenu neutralizaciju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje