Petak, 23. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Krdo divljih svinja upalo na plažu, posjetitelji panično bježali

Preuzmite sliku

Trebao je to biti miran odlazak na plažu i uživanje na pijesku s pogledom na more. Umjesto toga, došlo je do paničnog bijega i trenutaka pravog šoka mnogih posjetitelja.

Krdo divljih svinja upalo je na plažu u poljskoj Gdyniji, a iza sebe su ostavile pravi nered. Susret s njima licem u lice mogao je završiti opasno.

Vepar ima vrlo oštre očnjake, a posebno su opasne ženke koje brane svoje mlade. Ko sretne divlju svinju u šumi, brzo bježi do prvog stabla. Cijeli problem je što se na plaži u Gdyniji nije imalo gdje sakriti, a od gomile divljih svinja koje su protutnjale plažom, većina je bila mladunaca.

Ženka vepra ima vrlo razvijen obrambeni instinkt i u situaciji u kojoj osjeća da su joj mladi ugroženi, to može postati jednostavno prijeteće. Ženka će tvrdoglavo i agresivno braniti svoje potomstvo.

Težina vepra može doseći i do 140 kg. Nije teško zamisliti kakvu štetu može nanijeti bijesna svinja, koja juriša u obranu svojih prasadi.

“Dobro jutro, danas vas pozivam na prekrasnu plaže Gdynia!”, glasi u opisu videa.

Nakon što je nešto uplašilo krdo, svinje su odlučile da se neće boriti ni s kim. Umjesto toga, zajedno s mladima samo su projurile plažom. Srećom, ništa loše se nije dogodilo ni divljim svinjama ni ljudima. Iako je moglo biti drugačije, piše Morski.hr

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,