Nedjelja, 3. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ko je Evropljanin koji je pretekao Elona Muska i postao najbogatiji čovjek na svijetu?

Preuzmite sliku

Ko je Bernard Arnault – najbogatiji čovjek na svijetu koji je ove sedmice pretekao Elona Muska!?

Arnault je izvršni direktor matične firme LVMH luksuznog brenda Louis Vuitton, a zajedno sa svojom porodicom našao se se na vrhu Forbesove liste s bogatstvom od 185,4 milijardi dolara.

Usporedbe radi, Muskovo trenutno bogatstvo procjenjuje se na 185,3 milijarde dolara prema posljednjim podacima.

Izvještaj Forbesa pokazao je kako američki milijarder Elon Musk više nije najbogatiji čovjek na svijetu, već da ga je u tome (nakratko) prestigao Bernard Arnault, koji je zabilježio prilično impresivno postignuće.

Naime, francuski magnat Arnault preuzeo je mjesto najbogatije osobe na svijetu i odmah privukao veliku pažnju, budući da je ovo prvi put u devet godina da se na ovom mjestu nalazi neko iz svijeta nepovezanog s tehnologijom.

Arnault je, dakle, direktor jednog od najpoznatijih svjetskih modnih brendova, a on i njegova porodica važe za jednu od najpoznatijih na svijetu, prenosi Bljesak.info.

Njegova supruga Helene Mercier, s kojom je u braku 21 godinu, svjetski je poznata pijanistica, a par ima troje djece.

Par je spojila ljubav prema muzici, a upoznali su se na večeri 1989. godine. Te godine proslavili su zajedno Novu godinu, a strani mediji prenose kako je njihova romansa započela nakon što je Helene čula Bernarda kako svira Chopina, čime ju je odmah osvojio.

Odmah ga je poljubila, a kroz nekoliko mjeseci su se i vjenčali.

Arnaulti su poznati javnosti i po tome što su veliki humanitarci. Oni su donirali nevjerovatnih 222 miliona dolara za restauraciju Notre Damea nakon što je crkva oštećena požarom.

Bernardovim carstvom upravljaju i njegovi sinovi Alexandar i Frederic. Alexandar je direktor luksuznog brenda za prtljagu Rimowe, dok Frederic vodi porodične poslove.

Par ima još jednog sina, Jeana, koji je njihovo najmlađe dijete te još uvijek nije uplovio u poslovne vode.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,